Jælpekorpsets historie i korte trekk

Jælpekorpset ble stiftet i september 1995.

Det besto den gang av 20 medlemmer, et antall som i dag har vokst til 36. De fleste har lært å spille i voksen alder.Fra starten og frem til høsten 2008 var Kristin Vik Johansen vår dirigent. De fleste av medlemmene har lært å spille et instrument i voksen alder, så det var både noter, musikkteori og spilleteknikk hun måtte lære oss.

Dirigent fra høsten 2008 til høsten 2015, var Svein Halvorsen. Han er en meget dyktig musiker, som har lang fartstid både som utøvende musiker og som dirigent. Gleden var stor da han begynte å spille hos oss januar 2016.

Jælpekorpset deltar ved arrangementer i nærmiljøet og var også fra 2004 til 2008 en del av Supporterkorpset for Fredrikstad Fotballklubb`s supportergjeng. Dette ble gjenopptatt i 2014.

I 2006 deltok vi på en veterankorpsfestival på Gjøvik. Da hadde vi for første gang med oss ”drilltroppen” vår. Troppen består av korpsmedlemmenes ektefelle/samboer og andre som har lyst. Drilltroppens ”uniform” var den gang tyllskjørt, gummistøvler og batteridrevet drill. Vi ble premiert med 2. plass og ble berømmet for at vi var det korpset som viste størst spilleglede.

I august 2008 deltok korpset på en veterankorpsfestival i Bergen, Festivalen ble arrangert samtidig med at Tall Ships Races var der. Vi deltok i opptoget til Tall Ships Races og drilltroppen vår var denne gangen en gjeng med sjørøvere. Dette ble veldig godt mottatt og vi var det eneste korpset som ble belønnet med bilde i Bergens Tidene.

I mars 2010 deltok korpset med drilltropp i Holmenkollen hvor World Cup og prøve-VM på ski gikk av stabelen. I 2011 skal vi underholde i Holmenkollen under VM på ski. Denne gangen skal drilltroppen vår være snømenn og de skal drille med feiekoster.

I 2010 og 2013 deltok vi på veterankorpsfestival i Sæby, Danmark. Festivalen har forskjellige temaer hver gang. I 2010 var temaet, Walt Disney og vi var utkledde som Dolly og Donald. Dirigenten var Onkel Skrue. I 2013 var det Beatles som var tema. Korpset var utkledd etter forskjellige titler på Beatles låter, mens trommegruppa selvfølgelig var Ringo Starr. Dirigenten var denne gang en Yellow Submarine.

Ny dirigent fra høsten 2015, er Arild Torp.

Som det fremgår av denne historikken er Jælpekorpset et korps som fokuserer på sosialt samvær og samhold, både med medlemmene og deres respektive. Det er viktig for oss å ha det gøy når vi spiller!!

Jælpekorpset legger stor vekt på sosialt samvær og samhold, både for medlemmer og respektive.

Det viktigste for oss er å ha det gøy når vi spiller!!